„Има такъв народ“ изрази съмнение за честността на изборите

11:05, 09 яну 21 / Политика 25 3498 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Партията на Слави Трифонов - „Има такъв народ“ изрази съмнение за честността на изборите. "Ако ние имаме въобще някаква тревога, тя е, че сега изборите ще бъдат правени от управляващите, от политическа партия ГЕРБ. Това, по нашето скромно мнение, поставя известна сянка на съмнение за това доколко предстоящите избори ще бъдат честни“, каза зам.-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на консултациите при президента Румен Радев. Той влезе в президентството с черна маска с надпис "мутрите вън". С този лозунг се прочу държавният глава по време на протестите лятото.

Снимка: БГНЕС

Всички заедно – институции и партии, трябва да търсят най-доброто решение в интерес на българите, на запазването на тяхното здраве, на гарантирането на правото на вот и доверието в изборния процес, така че да имаме като краен резултат нормална избирателна активност и един легитимно избран парламент“, заяви държавният глава. 

Снимка: БГНЕС

„Ние смятаме, че както е по закон, Вие трябва да посочите изборите на коя дата да са. Искрено се надяваме да се съобразите, както с мнението на останалите, така и с Вашето усещане, защото отговорността е Ваша. Няма как да се прехвърли отговорността на някой друг. Искрено се надяваме да не се повлияете, ясно е, че управляващите са достатъчно шумни и кресливи, използват всякакви начини за въздействия върху Вас", коментира Йорданов, като изрази надеждата си, че президентът ще вземе решение, полезно за всички български граждани, а не за една политическа партия, без значение коя е тя. 

Изключително важно е тези избори да бъдат организирани така, че страховете на хората, които те имат в себе си от тази болест, да не попречат на избирателната активност“, допълни Филип Станев, според когото именно избирателната активност ще бъде ключова за преборването на купения и корпоративния вот, предаде БГНЕС.

Румен Радев ще се срещне още с „Демократична България“, „Изправи се.бг“, „Отровното трио“ и „Възраждане“.

ЦИК и Радев искат промени в Изборния кодекс и гласуване по пощата за българите в чужбина

Досега държавният глава обсъди темата за предстоящите избори със здравния министър проф. Костадин Ангелов, с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, със здравни експерти, както и с представители на общините и ЦИК. Те се обединиха около идеята, че са нужни промени в Изборния кодекс, за да могат хората в изолация да гласуват с мобилни избирателни комисии и да се въведе гласуване по пощата на българите зад граница. А указът с датата за провеждането на изборите ще излезе до края на януари.

Изборите – мисия възможна, но без гласуване по пощата

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 11:47, 09 яну 21

Следващите "консултации" ще са с чудовището от Лох Нес ,Голямата Стъпка ,Саскуоч и други извънПЛАНЕТАРНИ сили.

2 Анонимен 11:50, 09 яну 21

Чалгаджии нямат място в президентската институция

3 допълнение 11:56, 09 яну 21

Машала Славчо, косур само и ти липвсваш в политиката. Копнееш за слава, липсват ти старите времена, когато беше всеки ден по екраните.

4 Пепелник 12:02, 09 яну 21

Всички сте много активни през новата година. Защо през последните 10 години не бяхте такива? Защо не ви беше грижа за хората? Защо допуснахте да стигнем до тук? Колко още гастърбайтери ще има, ако вие влезнете в парламента,

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама