Има ли незаконно ваксиниране в община Сандански?

18:10, 09 яну 21 25 3017 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Републиканци за България сигнализират, че в община Сандански се провежда незаконно ваксиниране. 

Общински съветници вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб. Сред ваксинираните е председателят на общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО, а по непотвърдена информация към този момент, кметът на Сандански Атанас Стоянов е сред ваксинираните, посочват от партията. 

"Интерпол": Ваксините ще станат "течно злато"

Тече организация по съставяне на списъци с представители на партиите, които да бъдат ваксинирани, сред които вече има такива от ВМРО и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански. Дали съставянето на списъсъци е за Фаза III oт вакцинацията или е част от поредно нарушение – не е ясно. Предвидено е да се включат и различни местни организации, които не са на първа линия в борбата с коронавируса, както и представители от всички политически партии и  местни организации, алармират още от Републиканци за България.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая

Не закъсня и реакцията на Министерството на здравеопазването. Здравният министър Костадин Ангелов разпореди незабавна проверка, която трябва да започне още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона. Проверката ще приключи до 24 часа.
 
"Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции", написа министър Ангелов в своя профил във Facebook.
 
"Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксинирине на българските гражданиВ този смисъл, всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел, са не само неморални, а в определени случаи и незаконни", подчерта още той. 
 
В социалната мрежа се появи и видео, в което се виждат и лицата на част от ваксинираните лица. 
 
Напишете коментар
Коментари: 7
1 BoLeto 17:05, 09 яну 21

Чак мен ме хвана срам! Злоупотребата със служебно положение от определени кръгове от хора, дори в ситуация на пандемия е често срещано в българската ни действителност. Хубаво е, че някой мисли и сигнализира за нередностите.

2 Stan 17:53, 09 яну 21

Очакваше се "няма да се ваксинирам" да стане "може ли мен първо" Но нарушенията трябва да се посочват и отстраняват. Браво!

3 Джули 18:17, 09 яну 21

Поредната злоупотреба! Изобщо не съм изненадана, но искам да видя действията на управляващите. Ще има ли адекватност този път?

4 Жужа 18:26, 09 яну 21

Така са свикнали за тях винаги най доброто,защото действията им винаги са оправдани. Не се срамуват от станалото. Дано се обърне внимание на сигналите на Републиканците

5 Анонимен 18:46, 09 яну 21

Имат ли пръст от ВМРО, значи има незаконност. Толкова е просто...

6 М. 20:02, 09 яну 21

Всички работещи на първа линия в борбата с Ковид, както и възрастните хора трябва да получат ваксините си първи, всички останали можем да изчакаме!

7 Анонимен 07:50, 10 яну 21

Типично за ГЕРБ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама