Коронавирусът у нас: Плащат по 10 лева на лекарите за поставена ваксина

12:20, 11 яну 21 25 2543 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Най-много нови случаи има в София - 30, след това се нареждат Варна с 14 и Бургас със 7 новозаразени. 

За пореден ден броят на излекуваните надвишава значително броя на новозаразените. През последните 24 часа са излекувани 695 души, така общият им брой достига 135 259.

Общият брой на потвърдените случаи у нас вече е 208 511. Намалява броят на активните случаи и към момента те вече са 65 126. По-малко са и настанените в болница - 4 205, от които 380 са в интензивно отделение. Медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус са общо 9142. 

Жертвите на болестта у нас станаха 8 126, 29 от които са от последното денонощие. 

До момента срещу Covid-19 у нас са ваксинирани 13 473, като през последното денонощие не са извършвани имунизации.

Мерките не трябва да се разпускат до масовото ваксиниране

Мерките не би трябвало да се разпускат, поне докато не започне масовото ваксиниране. Те дават резултат. След празниците отчитаме тотално намаляване на положителните проби. Трябва още малко да издържим - поне до края на февруари. Това заяави проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.

„Българският имунизационен план е направен от най-добрите експерти и е съпоставим с останалите държави от ЕС", каза още той.

Според него поведение като това в Сандански е недопустимо, както е недопустимо и престъпването на имунизационния план. „Всичко е въпрос на добра организация и не би следвало да се прекрачват правилата за имунизиране“, заяви проф. Илко Гетов в ефира на bTV.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама