Засилват по-рано мерките за сигурност за встъпването в длъжност на Байдън

10:01, 12 яну 21 / Свят 25 1949 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Американските власти решиха да започнат с шест дни по-рано от предвиденото, засилването на мерките за сигурност във връзка с церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари, съобщиха „Ройтерс“ и ТАСС.

Дотогава разположените близо до Белия дом и Конгреса административни сгради, магазини и ресторанти ще бъдат недостъпни.

Знаеха ли републиканците, че Тръмп ще премине всякакви граници?

Пентагонът обяви, че е разрешил разполагането на 15 хиляди войници от Националната гвардия във Вашингтон за церемонията, за да бъде избегнато ново насилие след щурма на Капитолия миналата седмица.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 5000 допълнителни войници може да бъдат изпратени към тях. За момента тяхната мисия се ограничава до логистична подкрепа на местната полиция и те ще бъдат оторизирани "само в краен случай" да извършват арести, ако ситуацията излезе извън контрол, заяви генерал Даниъл Хокансън, който отговаря за Националната гвардия в Министерството на отбраната, предаде БНР. 

ФБР предупреди, че се планират въоръжени протести във Вашингтон и по цялата територия на страната в дните преди церемонията по встъпване в длъжност на избрания за президент на САЩ Джо Байдън на 20 януари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама