След валежите: Над 10 общини все още са без ток

08:30, 13 яну 21 25 1842 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Все още има над 10 общини без електричество след поройните валежи от последните дни. Въпреки, че времето се успокоява, по данни на МОСВ и днес се очаква значително повишение на речните нива в Югоизточна България. Нивата на реките "Места" и "Струма" също остават високи. Язовир "Студена" продължава да се изпуска.

Високите води на реките "Струма" и "Места" нанесоха много щети. В Хаджидимово има и около 15 наводнени къщи. Заради придошлите води на "Струма" край Благоевград евакуираха семейства.

След наводненията: Дават по 375 лв. на пострадалите от наводненията

В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също до евакуация на хора. Един язовир и реките "Маринка", "Отманлийска" и "Изворска" преляха. Това наложи евакуация на хората от вилно селище Черниците. Обявено е и частично бедствено положение на територията на село Равадиново, предаде БНТ. 

Обстановквата в София

През изминалата нощ екипи на Аварийна помощ са отводнявали къщи в кв. „Требич“ и в селата Мировяне и Волуяк, съобщиха от Столична община, цитирана от bTV.

През деня екипите ще продължат да изпомпват водата от къщи в район „Нови Искър“ и кв. „Требич“.

Наводнени къщи и квартали: Бедствено положение в Перник и Трън

Екипите, ангажирани със снегопочистването на София, са работили през изминалата нощ в районите „Витоша“, „Панчарево“, „Банкя“ и „Люлин“. Със смеси против заледяване са обработени пътните платна на общинските пътища и улиците, по които се движи масовия градски транспорт.

Обработени са също опасни и стръмни участъци и мостове в кварталите „Подуяне“, „Оборище“ и „Илинден“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама