Покани ли Елизабет II Хари и Меган на рождения си ден?

20:10, 13 яну 21 / Любопитно 25 2892 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Британската кралица Елизабет II покани внука си принц Хари и съпругата му Меган Маркъл на официалното тържество за рождения си ден, съобщи „Съндей Таймс“.

Ако херцогът и херцогинята на Съсекс, които заминаха за Съединените щати, приемат поканата и дойдат, това ще бъде първото събиране на кралското семейство след тяхното абдикиране от задълженията на висши членове на кралското семейство. Официалното честване на 95-ия рожден ден на Елизабет II е насрочено за 12 юни. На този ден се провежда Денят за носене на знамена - военен парад в чест на монарха. Истинският рожден ден на кралицата е 21 април.

Тайната на дълголетието на Елизабет II

Обикновено възрастните кралски особи гледат парада от балкона на Бъкингамския дворец. Все още не е известно дали на принц Хари и Меган Маркъл ще бъде позволено да се присъединят към останалите. Журналистите на изданието предполагат, че херцогът и херцогинята на Съсекс все пак ще приемат поканата и ще останат във Великобритания поне три седмици.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 10 юни съпругът на кралицата принц Филип ще отпразнува своя стотен рожден ден. Въпреки факта, че не планира да празнува годишнината нашироко, неговият внук все пак ще иска да го поздрави. Също така е важно принц Хари да присъства на откриването на паметника на майка си, принцеса Даяна. Събитието ще се състои на 1 юли - деня, в който тя би трябвало да отпразнува 60-ия си рожден ден.

Хари и Меган напускат социалните мрежи

Първоначално беше планирано принц Хари и Меган Маркъл да се срещнат с кралицата през март, година след като напуснаха кралското семейство. Поради пандемията от COVID-19 обаче, срещата им вероятно ще бъде отменена или отложена, припомня БГНЕС. 

От 1 април 2020 г. принц Хари и Меган Маркъл престанаха да изпълняват задължения като членове на британското кралско семейство. За да могат да се преместят в Съединените щати, да работят и да правят бизнес, те трябваше да се откажат от титлите Ваше Кралско Височество, държавното финансиране и марката „Sussex Royal“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама