Отцепници от БСП с нова партия

11:16, 13 яну 21 / Политика 25 2209 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Бившият депутат от БСП Красимир Янков създаде нова лява партия. Тя носи името „Българска прогресивна линия“ и в официалната ѝ страница във Facebook се посочва, че именно в него е заложено и съдържанието на новия политически проект. Освен Янков в него са и други отцепници от БСП, сред които депутатите Димитър Стоянов, Лало Кирилов, Николай Иванов и Георги Андреев. Останалите трима, напуснали левицата от последните месеци - Валери Жаблянов, Чавдар Велинов и Михаил Христов, не се включват в новата партия.

Изхвърлените от ръководството на БСП депутати напускат групата, стават независими

Все повече хора, желаещи промяна, ни подкрепят“, похвали се днес от парламентарната трибуна Янков. А Димитър Стоянов коментира пред flagman.bg, че това е ляв проект, целта на който е развитие на модерен социализъм. Други цели на новата партия ще бъдат европейско развитие на България, защита на всички конституционни свободи (с особен приоритет ще е свободата на словото и печата), защита на наемния труд, свободни професии, среден и дребен бизнес, хората на науката, културата и изкуството.

Отцепниците от БСП със свои предложения за промени Изборния кодекс

Припомняме, че няколко седмици след като Корнелия Нинова спечели втория си мандат за лидер на БСП, стана официално разделението на кръговете в партията. Тогава част от вътрешната опозиция – Красимир Янков и Валери Жаблянов, обявиха, че напускат групата в парламента и става независими. Те бяха последвани и от други свои колега, с част от които се събраха неформално в група, наречена „Прогресивните социалисти“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама