Цветанов: Има ясна симбиоза между ГЕРБ и ДПС

16:46, 13 яну 21 / Политика 25 2385 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ГЕРБ никога не е организирала изборите. От 2009-а до 2017-а година имаше служебни кабинети, които подготвяха изборите, коментира пред БНР Цветан Цветанов - лидер на „Републиканци за България“. Според него ротацията на полицейските началници ще разбие връзките, които са създадени с контролиране на гласове. Това предложение той отправи на консултациите при държавния глава във връзка с предстоящия вот. 

Републиканци за България искат ротация на директорите на МВР за изборите

Организирането на парламентарните избори от служебни кабинети даде една допълнителна гаранция изборите да бъдат честни и да не бъдат оспорвани. Сега, наблюдавайки процесите през последната година, година и половина, мога да кажа, че има ясна симбиоза между две от основните политически формации, които са системни партии - ГЕРБ и ДПС“, коментира Цветанов.

Той подчерта, че хората, които са вярвали, че ГЕРБ е алтернатива на ДПС, сега са напуснали разочаровани управляващата партия и са отишли при него в „Републиканци за България“.

Попитан защо трябва да се ротират полицейските представители Цветанов заяви, че през всички тези години от 2009 до 2017 г. винаги полицейските началници са били сменяни. „Затова тази ротация е необходима - защото ще могат да не се развият евентуалните връзки, които са създадени с определено контролиране на гласове. Вече има доста сигнали, че на местните избори през 2019 г. са осигурявани кордони от полицейски служители, за да може определени политически формации или определени кандидати за кметове да могат безпрепядствено да си осигурят т.нар. контролиран вот“, посочи той.

Цветанов припомни, че по времето, когато е бил зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева и Даниела Дариткова са му споделяли притеснения от определени рокади, които могат да бъдат извършени в техните избирателни райони, с една=единствена цел да бъдат опорочени изборните резултати.

„Лично г-жа Цвета Караянчева, през 2017 г., когато министър беше Младен Маринов, тя самата ми сподели, че той иска да махне областният директор на полицията в Кърджали, защото е осуетил конфликт, който е можел да ескалира много на едно събиране в община Джебел между ДОСТ и ДПС. Тогава, когато говорих с Младен Маринов ми каза, че е имал разговори с представители от ДПС и те държат този директор да бъде сменен“, каза Цветанов.

В този момент Цветанов се е противопоставил като председател на вътрешната комисия и е казал, че аргумент, че някой си е свършил служебните задължения да бъде махнат е недопустимо, независимо от личните му пристрастия.

Цветан Цветанов разказва, че след като е напуснал мястото си на зам.-председател на ГЕРБ, този областен директор през юни-юли 2019 г. е бил сменен. „Г-жа Дариткова през цялото време след освобождаването на тогавашния директор на ОДМВР - Смолян Евгени Василев, дори когато съда го възстанови на работа, тя искаше да се водят разговори с тогавашните министри на вътрешните работи да не се връща, защото е много близък до ДПС и би могъл да участва в някакви подобни варианти за опорочаване на изборния процес“, даде за пример Цветанов.

Още от интервюто прочетете тук.

Напишете коментар
Коментари: 8
1 Stan 15:18, 13 яну 21

Бях забравил, че предишните два мандата ГЕРБ не ги довършиха и не организираха те изборите. И сега проличава наивното и упорито отхвърляне на разумни идеи, като тази за ротацията на полицейските шефове на г-н Цветанов.

2 ALP 15:19, 13 яну 21

Еми това си е самата истина, ама от Герб се страхуват от ротация на началнизите, защо ли?

3 Жужа 15:23, 13 яну 21

Само абревиатурите са различни, а всъщност са в симбиоза защото никоя от тях не милее за народа.Който от членовете на ГЕРБ е осъзнал това напуска и сега са в редиците на Републиканците.

4 Лаврентий 16:00, 13 яну 21

Абсолютно точно.Браво Цецо

5 Анонимен-чич 16:48, 13 яну 21

От обещаващи да свалят и осъдят Доган, ГЕРБ се превърнаха в ибрикчий! Зависимостите са очеизвадни!

6 Анонимен 17:45, 13 яну 21

Симбиоза! Това си е двуглава ламя. Ама не от прикаките за деца, а от нашето ежедневие. И само от нас зависи да го изиграем юнака, който ще я обезглави. На изборите. През март...

7 Боримир 18:08, 13 яну 21

ГЕРБ е тотално зависима от ДПС!

8 Чихи 00:54, 14 яну 21

Вярно... и адски депресиращо! Цветанов е наясно, но много българи си затварят очите!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама