Очаква се тежка обстановка заради снеговалежи

19:15, 14 яну 21 25 2783 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Очаква се ситуацията по пътната инфраструктура в страната да стане тежка подари валежите от дъжд и сняг. Това съобщиха на брифинг пред медиите вътрешният министър Христо Терзийски и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

"Призоваваме гражданите да предприемат пътувания съобразно необходимостта, а когато се пътува, да са оборудвани за зимни условия. Колегите от АПИ следят постоянно ситуацуята", каза министър Терзийски, цитиран от БНТ. 

Министрите докладват: България се възстановява след наводненията

"200 машини обработват превантивно терените против заледяване", отбеляза началникът на АПИ. "Обстановката се усложнява - на места вали дъжд, като се очаква валежите да преминат в сняг. Единственият затворен участък за движенуие е проходът "Петрохан", допълни той.

Стана ясно още, че на "Троянския проход" има ограничения за преминаване на МСП над 12 т. "Всички екипи са в готовност за реакция, където има необходимост, ще се отстраняват паднали дървета или земна маса", увери вътрешният министър.

Очакваме снеговалежи в Североизточна България, където по традиция стават снегонавявания и почистването е затруднено. Затова нека се предпиемат пътувания само при необходимост, категоричен е министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама