БСП предлага Ивайло Данаилов за генерален директор на БТА

17:04, 15 яну 21 25 2321 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Втори кандидат се включва в надпреварата за генерален директор на БТА. Часове преди да изтече крайният срок за подаване на кандидатури, БСП внесе предложи поста да заеме Ивайло Данаилов.

Постът на генералния директор остана вакантен, след като наскоро внезапно почина досегашният шеф на агенцията Максим Минчев. За негов наследник от ГЕРБ вече издигнаха журналиста и адвокат Кирил Вълчев.

Данаилов има над 30 години опит в областта на журналистиката в различни медии у нас и в чужбина. Бил е съветник в правителството на Димитър Попов. По времето на Тройната коалиция е съветник на Сергей Станишев и медиен съветник на премиера Пламен Орешарски.

„В годините Ивайло Данаилов е придобил сериозен авторитет сред колегите си. Има и достатъчно опит в работата с хора и в ръководството на различни проекти. Познава отлично медиите и сътрудничеството с тях, което е от огромно значение за дейността на БТА“, посочват вносителите на кандидатурата му. Според тях професионалната му реализация и биография илюстрират безпристрастност при вземането на решения и спазването на етичните правила.

Кой е Ивайло Данаилов?

Ивайло Данаилов е роден в град София. Филолог и журналист. Завършил е английска филология и българска в СУ „Св. Климент Охридски“.

Професионалното си развитие започва в БТА като преводач и репортер в редакция „Информация за чужбина“. По-късно преминава в редакция „Вътрешна информация“ като политически репортер. Работи като стрингър за Асошиейтед прес и ЮПИ.

През 90-те години работи във в. „168 часа“, където е разследващ репортер и редактор в отделите „Бизнес“ и „Международен“. По-късно се връща в БТА като главен редактор на редакция „Пресфото“. Бил е отговорен редактор във в. „Неделен Стандарт“ и е работил като редактор в международния отдел на в. „Труд“.

Ивайло Данаилов е член на Европейската асоциация на политическите консултанти.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама