ПП „Републиканци за България“ не виждат причина гласуването по пощата да не бъде прието

09:41, 16 яну 21 / Политика 25 1770 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ПП „Републиканци за България“ не виждат причина гласуването по пощата да не бъде прието, става ясно от позиция на партията. Те призовават изпълнителната и законодателната власт да направят необходимите промени, така че да бъде дадена възможност за гласуване на всеки български гражданин.

СБЛЪСЪК: „Екзотична идея“ ли е гласуването по пощата за българите в чужбина?

„Към този момент Министерство на външните работи няма абсолютно никаква готовност за гласуване на над 2 млн. българи в чужбина, което означава, че правителството и респективно статуквото има интерес от ниска избирателна активност“, заявяват от партията.

Според тях е недопустимо да бъде ограничено конституционното право на глас на българските граждани живеещи извън пределите на България.

„Гласуването по пощата е прието в страните с развити демокрации, не виждаме причина да не бъде приложено и у нас. Преди малко повече от месец съседна Румъния направи именно това и над 40% от гласоподавателите извън пределите ѝ, осъществиха правото си на глас по този начин“, посочват от ПП „Републиканци за България“.

Трябва да се осигури онлайн излъчване в реално време на броенето на бюлетините в секционните комисии, за да бъде максимално прозрачен изборният процес.

ПП „Републиканци за България“ изразяваме готовността си за явяване на парламентарните избори на посочената дата. 

Напишете коментар
Коментари: 17
1 Игуана 10:41, 16 яну 21

Всички Българи не виждаме причина да не бъде прието. Но онези мафиоти имат против, защото схемите ще им бъдат развалени

2 Успех ! 10:42, 16 яну 21

Браво на републиканците ! Продължавайте да сте удобни за народа и неудобни за опозицията ! Адмирации и само напред !

3 Чок гюзел 10:49, 16 яну 21

Ами то под управлението на ГЕРБ никоя наша институция няма готовност за нищо. Цялата организация на държавата ни е пълна пародия. Дано успеете да постигнете целта си, която ще даде гласност на българите !

4 Янтра 10:49, 16 яну 21

Хубаво призовавате изпълнитената и законодателната власт да направят необходимите промени, ама с тези корумпирани лица как да станат нещата. Бойко навсякъде си е пуснал хората, всички до един трябва да бъдат намерени и осъдени. Тогава вече нашата държава ще има успех във всяко едно отношение заедно с Републиканците

5 Долу Бойко 10:52, 16 яну 21

Напълно съгласен съм с Янтра! Първо трябва да отрежем крилцата на Бойко, които го подържат толкова на високо да лети !

6 Сиджимка 10:54, 16 яну 21

Не виждам какво толкова им пречи на всички това гласуване, през годините не се е направило, 30 години вече хората гласуват по един и същи начин и когато се появи нова партия в случая ПП Републиканци за България и дадът ново решение на проблемите в страната. Ние вместо да го отхвърляме, трябва да ги подкрепим и да бъдем по иновативни и да сме отворени към новите идеи,да не залагаме на старото

7 По принцип 10:57, 16 яну 21

Ако искаме да просперираме, трябва да приемаме нови идеи и решения а не да боксуваме на място ! Но като се замисля малко партии мислят за просперирането на България, да не кажа само една и то тя е на републиканците ;)

8 Джули 14:01, 16 яну 21

Причина има и тя е манипулация на изборите. Днешните управляващи не биха допуснали това да се осъществи.

9 BoLeto 14:13, 16 яну 21

Провеждане на честни и прозрачни избори това е най-важното! Иcкaниятa нa Рeпубликaнцитe ca кoнкрeтни и яcни, вcички трябвa дa имaт възмoжнocт дa глacувaт, включително и по пощата!

10 Боян 14:18, 16 яну 21

Гласуването по пощата ще обърка плановете на ГЕРБ и те отчаяно се опитват да не го допуснат.

11 Анонимен 14:38, 16 яну 21

Продължавайте Републиканци за България , дано се осъществи това гласуване по пощата защото българите в чужбина се надяват. Всички имаме право да гласуваме а те искат да го отнемат. Ние сме държава на парадоксите.

12 Анонимен 15:02, 16 яну 21

Бойко е готов на всичко само с една шепа идиоти да спечели изборите

13 Анонимен 15:09, 16 яну 21

Е, те и хората на Пеевски, визирам Борисов, не виждат причина гласуване по пошата да бъде прието. И понеже са на власт няма да го приемат. Но това няма да ги спаси. Защото народът вече се умори от лъжите/кражбите на ДПС чрез ГЕРБ и просто ще се вдигнат. Ако не на бунт, то поне да гласуват масово. И тогава - на който каквото му се полага...

14 Анонимен_чич 15:30, 16 яну 21

Ако по пощата се гласува от 19ти век, а в БГ в 21век няма как да се случи, се питам в #КОЙ век живеем?

15 Стома 15:40, 16 яну 21

“ Преди малко повече от месец съседна Румъния направи именно това и над 40% от гласоподавателите извън пределите ѝ, осъществиха правото си на глас по този начин“
Кога ще ги стигнем румънците, които са толкова близко като дистанция, но токова далеч като политика и икономика ...

16 Stan 15:45, 16 яну 21

Не само Републиканците не виждат причина, но и всички надарени със здрав разум и елементарна информация. Но браво на хората на г-н Цветанов, че продължават да настояват!

17 Чихи 17:39, 16 яну 21

И азе искам да има гласуване по пощата и честни избори, но какво ще стане.... знаят само някои! ще им докажем, че не са само Те, тези които да са на власт. Има хора, като Репубкиканците, които са наистина надежцни, с големи идеи и планове за по-добро бъдеще!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама