Да благодарим на Дядо Боже за справянето с пандемията и с водната криза

12:00, 16 яну 21 / Политика 25 2668 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

„Като гледам как се развива пандемията в света и в България - може би защото не затворихме църквите и манастирите. И джамиите не затворихме. Владиците и поповете така служеха, че хората през цялото време имаха вяра. Единствените, които не си затворихме църквите и манастирите е България“. Това коментира днес премиерът Бойко Борисов, докато обикаля из Югозападна България и се възхищаваше на свършеното от кабинета за местните.

Религиозният Борисов често говори за „шефа горе“, приема присърце проблемите на църквата и щедро дарява средства за ремонт на храмове в страната. И в това няма нищо лошо, стига за справянето с пандемията и управлението на държавата да не разчита на молитви.

За съжаление опасенията ми се потвърждават и от думите на екоминистъра Емил Димитров, който в края на миналата година алармира за водна криза по Черноморието, а след среща с премиера набързо я отмени. Проблемът вече е решен, но малка вина за това имат управляващите, а заслугата е изцяло на „Дядо Боже“. „Дядо Боже се смилява над Бургас и Варна, дава вода и имаме до август. Дай Боже още два пъти да се смили!“, възкликна Ревизоро след падналите дъждове, които за него са манна небесна, но за засегнатите хора са бич божии.

Помогни си сам, за да ти помогне Господ

На молитвите и даренията в църквите дават резултат, трябва работа, работа, работа. Странно е точно Борисов и ГЕРБ да не знаят това. Ако разчитаха повече на собствените си усилия и по-малко на чужда помощ „отгоре“ или „отвън“, нямаше да си говорим за срутени укрепления, затлачени боклуци, недостиг на вода, липса на медицински хеликоптери, хаос в здравната система.

В случая обаче управляващите са прави, да благодарим на Дядо Боже, че въпреки тяхното безхаберие, се справяме някак с пандемията и с водната криза.

Напишете коментар
Коментари: 9
1 Анонимен 12:25, 16 яну 21

Бойко молиш се на бог да ти помогне ?? няма да стане народа не те иска вече

2 Анатема 12:25, 16 яну 21

Ти си грешен, как те допуснаха вътре в църквата. Не само пред Господ и пред народа си с грехове. Не със светена вода а с белина трябва да се полееш.

3 Анонимен 12:27, 16 яну 21

Запали ли севещ за колегите си ? За края на кабинета Борисов

4 150 кг 12:28, 16 яну 21

няма какво да кажа това е срам за българска православна църква

5 Грешник номер 1 в Бг 12:29, 16 яну 21

Три милиона молитви да изречеш, пак не ще ти помогнат. Ти не си вярващ, само на такъв се правиш. Ти си изчадие на сатаната

6 Безобразие 12:32, 16 яну 21

Молил се той на Дядо Боже, за на другите безхаберието или заради твоето мутро гнусно. Грях ти надушата, за детоизричаш напразно името Господне. Съсипа държавата, поне църквите недей да скверниш

7 Go to Hell 12:37, 16 яну 21

Как може да споменаваш името божие при положение делата които си вършил и продължаваш да вършиш … Ти си най-големият грешник в България, изтормози един цял народ.

8 Амин 12:43, 16 яну 21

Само ако знаеш колко хора се молят на "шефа горе" да ни отърве от теб...

9 Да ти е ясно 12:48, 16 яну 21

Ако Бог имаше нещо общо с политиката, ти нямаше да имаш нищо общо с нея ;)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама