"Изпълняваме поетите ангажименти": За три дни възстановиха моста край Хаджидимово

14:30, 16 яну 21 / Политика 25 3593 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Три дни след като поройните дъждове и придошлите води отнесоха моста над река Блатска край Хаджидимово, съоръжението вече е възстановено.

В сряда премиерът посети района и обеща на жителите на село Блатска съоръжението да бъде готово до събота. Докато премиерът беше от едната страна на пътя, от другата страна през реката се бе събрало блокираното множество. „До събота следобед ще може да се разходите. Натискаме здраво, само да се оттече водата“ и побърза да се похвали, че кабинетът е отпуснал пари за болницата в Хаджидимово и за ремонт на улици.

Речено - сторено. В съботния ден премиерът лично инспектира ремонтираното съоръжение, по което движението вече е пуснато. „Поехме ангажимент към хората - мостът е готов. Само преди 3 дни знаете какви наводнения бяха. Това, което поехме като ангажимент, го изпълняваме. Заздравиха се основите на съоръжението, дигите също се правят“, коментира Борисов. 

Министър-председателят подчерта, че въпреки противоепидемичните мерки у нас бизнесът, индустрията, строителството продължават да работят. „Ако не бяхме давали милиарди за КТБ, за руските реактори, за американските централи, щеше да има пари да затрупаме планината с диги, заяви Борисов.

Преди това премиерът инспектира и ремонтирания път между Банско и Гоце Делчев, където вследствие на придошлите води реката подкопаваше пътя.

„За два дни, както обещахте вече е пуснат в двете посоки и за тежкотоварните автомобили вече е безопасно, без ограничения. В момента виждаме временното укрепване – над 2 хил. куб. м ломен камък, насипан със земна маса, скатът е укрепен. В момента се подготвя инвестиционен проект към „Пътища и мостове“, за да решим трайно проблема с подкопаването на стената“, разясни на място ресорният зам.-министър Николай Ненков. 

За укрепването на участъка Агенция „Пътна инфраструктура“ до настоящия момент е осигурила 120 000 лева.

Министър-председателят Борисов акцентира, че държавата продължава да подпомага с финансови средства пострадалите райони вследствие на обилните валежи през последните дни в страната и не спират възстановителните дейности по места.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:51, 16 яну 21

Временно съоръжение , наречено мост с предизборна цел.Да се знае , че топ простака и крадец на народна пара обещава и изпълнява.Добре е да се знае, че е изграден временен мост за 120000 лв от "Пътища и мостове" ЕООД гр.Варна , с управител Росен Колелиев /фирмата ремонтира ларгото в София и от откраднатото , ще задели и за Простака.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама