Училища се правят за нуждите на хората, а не за Facebook

15:20, 16 яну 21 / Политика 25 2247 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на видео във Facebook. Това се казва в позиция на лидера на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Той съобщи, че жителите на гърменското село Скребатно са се обърнали към премиера Борисов във връзка с неизпълнено към тях обещание - възстановяването на изгорялото читалище в селото, в което се помещаваха читалище, библиотека, пенсионерски клуб, кметство, здравна служба и други частни обекти.

Цветанов припомня, че месец след инцидента от началото на 2019 г. пред медиите са обещани средства от Комисията по бедствия и аварии за възстановяването на сградата, но днес, две години по-късно, такива все още не са отпуснати.

„В моите очи подобно поведение на институциите е недопустимо. То е пример за провалената политика на кабинета...Противно на премиера, винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на видео във Facebook“, коментира Цветанов.

Снимка: БГНЕС

Критиките на бившия втори в ГЕРБ идват на фона на поредната обиколка на премиера в Благоевградско, по време на която Борисов за пореден път се похвали с постигнатото от кабинета в сферата на образованието. Когато имаш образование, никой не може да те излъже“, заяви премиерът по време на днешната обиколка.

Днес премиерът отчете, че в рамките на мандата правителството е дало 2,4 млрд. лв. за образование само за този мандат. Близо милиард за образователна инфраструктура, отделно 1,4 млрд. за увеличение на учителските заплати. Борисов изтъкна, че са отделени 12 млн. лв. за шкафчета в училищата.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че образованието е неотменен приоритет на правителството и по-доброто бъдеще на децата ни е свързано с получаване на модерно и добро образование, каквото държавата осигурява. 

Напишете коментар
Коментари: 13
1 Анонимен 17:47, 16 яну 21

Тупан кат бате Бойко не може да разбере това

2 chihi 17:48, 16 яну 21

Бойко го интересуват само собствените му нужди! Истирията ни я променят Депесари и разни други. Целта е... да сме тъпи роби, а не нормален и щастлив народ!

3 Stan 18:24, 16 яну 21

Добре, че г-н Цветанов обръща вниманието ни върху тези"детайли" от управлението. Изводът е, че "извършителите" трябва да бъдат сменени!

4 Софокъл 19:32, 16 яну 21

Вярно е, не може да правиш училища само за да си правиш Пиар в фейсбук. Но това кмета на Простащината не може да го разбере. Очевадо е защо го прави, хората които са с него на лайфовете са подкупени и продажни

5 Анонимен 19:32, 16 яну 21

За пореден път Цветанов показва нещата който някой други пренебреват незнам защото Бойко обръща внимание само на магистралите може би защото скоро по тях ще напусне страната .....

6 ко не 19:34, 16 яну 21

Ако не е г-н Цветанов да обърне внимание на тези детайли никой няма да ги погледне въпроса е че не е само това на снимките по горе това масова гледка която хората виждат всеки ден

7 Грифон 19:35, 16 яну 21

За да ходиш по училищата всеки ден по някоко пъти и да се хвалиш, че си похарчил милиони, да не кажа милиарди за саниране и ремонтни дейности, говори много за нашия министър-председател. Човекът позор, издънката на България, човекът не направил нещо с което България да се гордее. Срам след срам, после как да не си отиват младите от държавата. Ккакво да ги задържи тук?

8 Тошиба 19:36, 16 яну 21

Цветан Цветанов има смелостта да се опълчи на мутрата Бойко и прозира схемите му

9 Цветанов 19:36, 16 яну 21

Няма спор , че г-н Цветанов вина ги е обръщал внимание на тези грозни за нас гледки просто трябва да има промяна и сятам , че април месец това е напълно реално !

10 Каспър 19:38, 16 яну 21

Премиерът казва, когато имаш образование, никой не може да те излъже. Демек всички в България нямаме образование, понеже той ни лъже всеки ден! Той се изкара най-умния ли? Думите и действията му много си противоречът, един не образован човек да говори за образование. Леш просто

11 Джули 21:47, 16 яну 21

600 милиона на година са си цифра. Но да се хвалиш че даваш има няма 1% от БВП за образавание е пълен цирк. Това го има само в "банановите" държави. Той Бойко до там ни и докара де.

12 Alex 22:24, 16 яну 21

„Когато имаш образование, никой не може да те излъже“, заяви премиерът по време на днешната обиколка.
Само да вметна освен бате Бойко, на него му е позволено всичко!

13 BoLeto 11:15, 17 яну 21

Поредната тъжна история, която щяхме да пропусне, ако темата не беше повдигната. Къде е държавата, която трябва да помага?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама