Въпреки забраната: Шест столични заведения с нелегални партита

16:14, 17 яну 21 25 3771 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Общо 6 заведения са работили нелегално в събота вечерта. Това показват проверки на МВР и РЗИ. На всички заведения и техните гости, които са нарушили заповедта, са наложени санкции. Това съобщи днес здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Припомняме, че актът на физическите лица е от 300 до 1000 лв., а за собствениците глобата достига 2000 лв. 

Едно от заведенията-нарушители е ресторантът на хотел „Маринела“, който в разрез с противоепидемичните мерки е работел след позволеното работно време. Униформените отцепиха района. Според свидетели униформените са нахлули в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 ч., като на място е имало около 60 клиенти. 

„Има тарикати, които мислят, че лъжат държавата”: Полицията спря нелегални партита в Пловдив

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават. „Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя“, коментира той пред bTV. 

За втора поредна вечер органите на реда се натъкват на заведения, които нарушават заповедта на здравните власти. Ден по-рано в Пловдив бяха установени две заведения в нарушение. Сред провинилите се бе и певецът Милко Калайджиев, който също понесе санкция.

Бях поканен като гост за рождения ден на собственика на ресторанта в Пловдив, който беше инспектиран в петък заради неспазване на противоепидемичните мерки. Пристигнахме към 19:30 ч. и се изненадах колко хора има. Пръснати по масите в това голямо пространство не личеше, но впоследствие дойдоха още“, обясни Калайджиев пред bTV. Призна, че е изпял няколко песни, но като жест към рожденика, а не срещу хонорар. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама