Почина легендата на аржентинското танго

09:58, 17 яну 21 / Свят 25 1977 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На 89 години почина легендата на аржентинското танго Хуан Карлос Копес.

Той има огромна заслуга за развитието и международното популяризиране на тангото през 60-те и 70-те години на миналия век. Копес е починал от усложнения след заразяване с коронавирус. "Всичко стана много бързо. Баща ми почина....Той ще блести завинаги сред звездите в небето и в историята на тангото", съобщи неговата дъщеря Йоана Копес, цитирана от БГНЕС.

Роденият на 31 май 1931 г в Буенос Айрес Хуан Карлос Копес стана известен след като превърна тангото в хореографски стил и го наложи на световната танцова сцена. Той създаде легендарната двойка с Мария Нивес, с която бе женен в периода между 1964 -1973 г., но продължи да танцува с нея до 1997 г. "Разбрах, че съм намерил моя Страдивариус", каза преди години Хуан Карлос Копес за своята партньорка.

Дъщеря му тръгна по неговите стъпки и в продължение на 20 г. бе негов партньор Хуан Карлос Копес сложи край на танцовата си кариера през 2015 г.

"Той блестеше в Бродуей. Той бе аплодиран в цяла Европа Той създаде незабравимата двойка с Мария Нивес и показа уникални спектакли", каза аржентинският министър на културата след новината за кончината на Хуан Карлос Копес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама