Зимният сезон приключва със 75% спад на туристите

16:43, 17 яну 21 25 2130 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Зимният сезон ще приключи със 75% спад на туристопотока. Това обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която посети област Смолян.

"Тук има благоприятни условия за заетост, за индивидуални резервации. Имаме много малки обекти за настаняване, къщи за гости, вили, стаи. Те са заети на 100%. По отношение на капацитета на хотелите имаме значителна незаетост. Тук е проблемът, знаете, така че разчитаме и на резервациите, които ще бъдат в последния момент, и на уикенд пакетите. Възможности има за зимен туризъм в момента", каза тя, цитирана от БНР.

Въпреки забраната: Шест столични заведения с нелегални партита

По повод нарушенията на противоепидемичните мерки от отделни ресторантьори вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова каза:

"Грешката на един е петно за целия бранш. Правителството много активно следи ситуацията. Наблюдаваме ежедневно бройките и в момента, в който имаме тенденции за тяхното намаляване,  разбира се, ще започнат и разговори за отпускане на мерките. Във вторник имам предвидена среща с Асоциацията на заведенията".

Туристическият бизнес иска подкрепа в обучението на кадри

На среща днед туристическият бизнес в Смолян поиска подкрепа в политиката за подготовка на кадри за сектора. Представителите на бизнеса коментираха, че се очаква да има сериозен недостиг на персонал и би било добре да се помисли за внос на кадри и страната ни да има по-активна политика по отношение на образованието и подготовката на професионалисти за сектора.

"Един от основните приоритети на правителството на Бойко Борисов е именно образованието, а по-доброто и качествено образование е основа и гарант за по-доброто бъдеще", каза в отговор вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, цитирана от пресцентъра на министерството. Тя припомни, че на последното правителствено заседание бяха отпуснати нови нас 2 млн. лв. на министерството на образованието за подобряване на образователната инфраструктура. Парите са за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама