Кола на НСО се удари в тролей

15:17, 18 яну 21 / София 25 2479 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Служебен автомобил на Националната служба за охрана се е ударил в тролей от градския транспорт в столицата. Инцидентът е станал около 13.30 часа днес при кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ с ул. „Раковска“ в столицата, съобщиха от пресцентъра на НСО.

Няма пострадали при инцидента.

Шофьорът на НСО е ударил странично тролея, след като предприема маневра да заобиколи спрял автомобил в лявото пътно платно. От удара леко е повредена предната броня на служебния автомобил.
Водачът на НСО е пътувал сам. За произшествието е съставен двустранен протокол.

НСО: Всички МПС на службата имат застраховка "Гражданска отговорност"

Пореден инцидент с кола на НСО

Това е пореден инцидент с автомобил на службата. Миналата година бяха регистрирани четири подобни случая, като два от тях бяха по-сериозни. През август в катастрофа пострада служител на НСО, а през ноември кола на службата претърпя ПТП на АМ „Тракия“.

През 2019 г. кола на НСО блъсна дете в столицата, а няколко месеца по-рано председателят на парламента Цвета Караянчева пострада при катастрофа с кортежа ѝ. През март 2016 г. автомобил на НСО блъсна пешеходец пред Народното събрание, а през 2013 г. автомобил на службата катастрофира на столичния бул. „Ботевградско шосе“.

Обмисля се видеонаблюдение в колите на службата

През февруари 2011 г. стана инцидент с кортежа на премиера Бойко Борисов. Тогава по-сериозно е ударен един от автомобилите на службата. Месец по-рано отново има инцидент с правителствения кортеж - при неправилно изпреварване друг автомобил на пътя изхвърча от пътя.

През 2010 г. пък има пътно произшествие с кортежа на президента Георги Първанов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама