Жена оцеля след 30 часа при минусови температури в Рила

11:44, 20 яну 21 25 1871 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жена е оцеляла повече от 30 часа при минус 20 градуса в Рила, преди да бъде спасена от планинските спасители от Дупница. За това съобщи Кирил Чолаков от спасителната служба пред БНР. Пострадалата е на 42 години и е от Кюстендил.

Вчера 42-годишната жена вдигнала по тревога дупнишките спасители. Спасена е била единствено заради забравения си багаж и съобразителността на спасителите от отряда, които даже не са били на дежурство. Въпреки погрешно подадените данни за местонахождението ѝ, жената била открита около 14.00 часа следобед вчера в основата на връх Харамията.

За Борисов хеликоптер има, но за бедстващите в планината - не

Има сериозни измръзвания, дано да има късмет да се отърве леко", коментира Чолаков. Спасителите уточниха, че са открили жената на 2300 метра надморска височина, при минус 20 градуса, лошо време и гъста мъгла. След свалянето ѝ пострадалата е била транспортирана в болницата „Пирогов“ заради измръзванията на краката си.

„Наистина е имала късмет да оцелее при тези условия и при положение, че е без никаква екипировка“, коментираха спасители, участвали в акцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама