Рецитаторският конкурс „С България в сърцето“ ще се проведе за 31-ви път в Силистра

10:25, 21 яну 21 / Култура 25 2952 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету
За 31-ви път Регионално управление на образованието – Силистра и Община Силистра обявяват областния рецитаторски конкурс „С България в сърцето“. Конкурсът е посветен на Националния празник 3 март, 143-ата годишнина от Освобождението на България, 148-ата годишнина от гибелта на Васил Левски и 173 години от рождението на Христо Ботев. Тази година домакини на събитието са Детска градина „Радост“, гр. Силистра и ОУ „Отец Паисий“, гр. Силистра.
 
В изпълнение на мерките, свързани с епидемичната обстановка в страната, тази година конкурсът ще се проведе онлайн, чрез видеозаписи на изпълненията. Видеозаписите трябва да бъдат качени в периода 08-21.02.2021 г. на линк, отделен за всяка образователна институция, който е изпратен от организаторите.
 
Право на участие имат деца от подготвителните групи на детските градини /5-6 г./ и ученици от І до ХІІ клас, като индивидуалните участници могат да бъдат не повече от трима и един групов рецитал от институция във всяка възрастова група. Ще бъдат поощрени изпълнения на текстове от съвременната българска лирика и подходящи за възрастта на участника.
 
Възрастовите групи са четири:
 
• I-ва възрастова група - 5-6 г.;
• II - ра възрастова група - І - ІV клас;
• III - та възрастова група - V - VІІ клас;
• IV-та възрастова група - VІІІ - ХІІ клас.
 
Най-добрите изпълнения ще бъдат стимулирани с награди и ще бъдат излъчени на фейсбук страницата на Община Силистра в навечерието на З март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама