Кристиан Николов към близките на Цветков: Съжалявам за случилото се

17:52, 21 яну 21 25 3001 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

С искания за отводи, по-лека мярка за неотклонение и съболезнования към близките започна първото заседание по делото за смъртта на журналиста и телевизионен водещ Милен Цветков, който загина в тежка катастрофа на 19 април 2020 г., на Великден. Подсъдим по случая е Кристиан Николов, шофирал фирмения джип на майка си под влиянието на няколко вида наркотици.

"Искам да използвам момента, тъй като досега не съм имал възможност, да изкажа най-искрените си съболезнования на близките. Знам, че това не би могло да ви утеши, но искам да знаете, че наистина съжалявам за случилото се". Това заяви днес Кристиан Николов, но роднините на Цветков не бяха в съдебната зала, а бяха представлявани от адвокати.

Минута след това той поиска по-лека мярка за неотклонение "домашен арест", макар че на 8 януари същият съдебен състав му отказа, а вчера решението да остане постоянно под стража бе потвърдено окончателно и от Софийския апелативен съд, предаде "Дневник".

Обвиняемият за катастрофата с Милен Цветков отива на съд

В началото на заседанието защитникът на Николов - Лъчезар Таков, поиска отвод на единия от двамата прокурори по делото - Иван Кучиев. Според адвокат Таков той бил предубеден, освен това не е бил избран за наблюдаващ прокурор на случаен принцип, а е бил "удобно разпределен", за да поддържа по-тежкото обвинение - в умишлено причиняване на пътния инцидент, довел до смъртта на Цветков. Освен това защитникът намекна и за приятелски отношения между прокурор Кучиев и един от адвокатите, представляващи близките на Милен Цветков - Менко Менков.

Прокурорът опроверга твърденията и обясни подробно, че първоначално разследването е било поето от дежурен прокурор, тъй като катастрофата стана в почивен ден - на 19 април 2020 г., Великден. Кучиев обясни, че в първия работен ден след това той е било разпределено на него на случаен принцип. Той посочи и че няма никакви близки отношения с адвокат Менков, а думите му бяха потвърдени и от самия Менков.

В залата Таков съобщи и че Кристиан Николов подал сигнал в Софийската районна прокуратура срещу Кучиев и едно от вещите лица, защото по делото от самото начало имало "некоректното и едностранно изтичане на информация" към медиите.

Софийският градски съд даде ход на делото и така то започва да се разглежда по същество в съдебна фаза. През февруари ще бъдат разпитвани свидетели на инцидента, а в следващи заседания ще се изслушват и експертизи.

Като частни обвинители, но без финансови претенции и без да предявяват граждански искове, бяха конституирани двете деца на Милен Цветков - Калина и Боян. Следващото заседание по делото, когато е предвидено да бъдат разпитани първите свидетели в процеса, е насрочено за 24 февруари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама