Облачно време с температури до 16 градуса

07:00, 23 яну 21 25 2844 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен югозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, по-високи в крайните югоизточни райони, а максималните - между 9 и 14 градуса, в Източна България - до 16 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Над масивите от Югозападна България ще вали дъжд, над 1300 метра - сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1.

В неделя ще се задържи топло за втората половина от януари. Преди обяд на места в Източна България ще има слаби валежи от дъжд. От запад на изток облачността ще се разкъса и временно ще намалее, привечер отново ще се увеличи. Вятърът за кратко ще стане от запад-югозапад, впоследствие отново ще се ориентира от юг и ще се усили. През нощта срещу понеделник валежи от дъжд ще има в Югозападна България, а в понеделник - на отделни места и в останалата част от страната. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама