Коронавирусът у нас: Залите за извънкласни дейности отварят на 4 февруари

12:10, 23 яну 21 25 2239 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От 4 февруари, като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който беше на посещение на младежки център за извънкласни дейности в Сливница. Той подчерта, че единственото, което може да се сложи на везната със здравето, това са образованието и културата.

Със сигурност ще се видим със заведенията, ресторантите и фитнесите, да видим какво може да се направи. Важно ни е за хората, които работят там“, посочи Борисов.

8 българи са заразени с новата вариация на вируса

Здравният министър без притеснения за идването на ваксините

Нямаме абсолютно никакви притеснения - ще дойдат ваксини за над 3 милиона граждани. Ако намалеят количествата, очакваме за около 2 милиона граждани, което е абсолютно достатъчно за нашата държава. Не очаквам никакви последствия за България. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по повод новината, че британската компания „AstraZeneca” забавя доставките на ваксини за Европа, а първите доставки ще са по-малко от очакваното.

Той обясни още, че 30% и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират, пише БГНЕС.

„AstraZeneca“ ще достави на ЕС с 60% по-малко ваксини

Данните от последното денонощие

566 са новите случаи на заразени с коронавирус през последното денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са  9786, което означава, че положителните проби са около 6%.

За последните 24 часа са починали 58 души, а излекуваните са 1248. Общо 2844 души остават в болница, от които 284 - в интензивни отделения. Най-много са новозаразените в София – 119,  следват Пловдив с 47 и Пазарджик  с 40.

Ваксинираните за последното денонощие са 850, от които 67 - в столицата с препарата на „Мoderna“. Така общият брой на ваксинираните у нас достига 26 101.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама