Коронавирусът у нас: Ресторантите може да отворят от април?

10:09, 24 яну 21 25 2294 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Някаква форма може би ще се намери за разхлабване на мерките спрямо ресторантите. Нощните заведения ще почакат. Това каза проф. Тодор Кантарджиев. Според него за ресторантите това би могло да стане от началото на април, но уточни, че поради новия вариант на вируса разхлабването на мерките ще е предпазливо.

Във връзка със съобщението на „AstraZeneca“ за забавяне на доставките на ваксини за Европа проф. Кантарджиев обяви, че България няма да се поколебае да купи и друга ваксина, призната от регулацията в ЕС

„Оптимистичният вариант е около 1,5 - 2 милиона ваксинирани да имаме до края на август. Ако няма ваксина, не може да се ваксинираме. Държавата ще търси и други варианти и няма да се поколебаем да купим, която и да е ваксина, която е ефективна и безвредна и която е призната от регулацията в Европа, разбира се, в това число и руска и китайска“, каза той пред БНР.

Проф. Кантарджиев опреди като спекулация твърдението, че в България има нисък брой имунизирани. Той обясни, че този брой се обяснява със запазването на втората доза, за да не се случат технологични проблеми, които да забавят доставката на втора доза и „хората да останат само с една поставена доза“.

Залите за извънкласни дейности отварят на 4 февруари

Данните за последното денонощие

266 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие. Това сочат данни на Единния информационен портал. Направени са 4479 теста, което означава, че положителните проби са около 6%.

През последните 24 часа са починали 12 души, а излекуваните са 286. В болница се лекуват 2 857 пациенти, като в интензивни отделения са 281 от тях. Ваксинирани 18 души и така общият им брой става 26 119, а 4 610 имат поставени две дози ваксина.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама