Какво свързва принц Хари и първата дама на САЩ?

09:28, 24 яну 21 / Любопитно 25 2181 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Принц Хари посещава САЩ през 2012 г. – едно скандално посещение, заради онези снимки на полуголия принц в Лас Вегас и диво парти сред казина и билярд. Но освен веселието той има време и за едно от основните си посвещения като кралска особа - прием във Вашингтон за военни ветерани, ранени по време на служба. Там се запознава с Джил Байдън, тогава втората дама на САЩ. Среща, която ще се повтори през следващата година, когато принцът започва рехабилитацията на публичния си образ с официално едноседмично пътуване до САЩ по повод Военните игри, семето на Invictus, което самият принц основа години по късно, пише „Венити Феър“, цитиран от БГНЕС.

Първата дама черпи с бисквитки Националната гвардия

В тези игри случайната среща от предходната година се превръща във възможност за сближаване - Джил му разказва за Бо, нейния осиновен син и ветеран от войната в Ирак, и неговата отдаденост, която резонира с тази на ветерана капитан Хари Уиндзор от Афганистан. Защото съпругата на Джо Байдън, която се хвали, че е „горда майка на войник“, посвещава ролята си на втора дама в президентството на Обама, за да подкрепя каузи на бивши военни, военни и техните семейства. Срещата е през май, месеци преди Бо да е диагностициран с рак на мозъка, който в крайна сметка ще отнеме живота му през 2015 г.


Снимка: ЕПА/БГНЕС

Но по това време Джил Байдън и Хари имат още възможности да се видят. Джил Байдън пътува през септември 2014 г. до първия Invictus, проведен в Лондон, за да присъства на дебюта на мечтата на Хари. И Джо Байдън се шегува доста по въпроса: „Жена ми прекарва уикенда с принц Хари“, смее се той в забележка към „Гардиън“ „И чета как вестниците пишат, че Хари върви ръка за ръка с руса жена, съпруга на вицепрезидента! Малко се притеснявам, да знаете".

Шегата става повтаряща се - освен официални и неофициални актове, Мишел Обама и Джил Байдън канят Хари в Белия дом поне веднъж годишно - Джил и Хари се виждат и в други игри за ветерани, през 2016 г. Байдън е професор по английски език в държавен университет от години. Същата година Джо Байдън и Хари, заедно с Джил, се срещат в Invictus в Орландо, където заедно гледат мач по ръгби и Джо отново се шегува за жена си и графика на принца: „Прекарват твърде много време заедно“. Шегите настрана, в тези Invictus Хари и Джо Байдън също бързо се сприятеляват. Скоро след смъртта на Бо, поради която Джо не участва в предварителните избори през 2016 г., и двамата се усмихват и насърчават първия Invictus на Хари в САЩ.

На следващата година в Канада двойката прекарва няколко дни, присъствайки на Invictus 2017, в компанията на принца и в последния ден на Барак Обама. Връзка на взаимно възхищение, съчувствие и подкрепа, на която Хари отвърна тази година, като насърчи със съпругата си Меган Маркъл американците да гласуват на изборите. Участие в политиката на друга държава, която Хари може да си позволи като „съпруг“ и свален от монархическия лист. Глава, която може да е най-близката между британската монархия и американската демокрация след Бостънското чаено парти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама