Спряха изграждането на незаконен водопровод в Хасково

12:38, 26 яну 21 25 2653 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Незаконно строителство на водопровод, който да присъедини имоти към мрежата, бе спряно в хасковския квартал „Република". В канала, за който няма проект и документация, вече са положени 120 метра тръби за чиста и мръсна вода.

Че се строи незаконно, е подаден сигнал на тел. 112, на който реагират екипи от Община Хасково, ВиК и полицията.

„Още в неделя вечер след получен сигнал експерти на ВиК и експерти на общината бяха тук, установиха незаконно строителство от трета категория. Подадохме веднага сигнали към РДНСК, за да бъдат глобени хората, които го изграждат“, каза пред БНТ кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

Оказало се, хора от квартала сами предприели инициативата да си изградят канализация. Строежът обаче няма как да бъде узаконен.

Хората ще получат глоби за това нещо, което са направили. Тъй като ние в Община Хасково не толерираме незаконното строителство“, допълни Дечев.

Засега не е открито незаконно ползване на вода. Незаконните дейности обаче оставиха без вода имоти, редовно включени в мрежата.

Предстои каналът да бъде зарит. За да се изгради канализация е необходим проект, който да получи одобрение от общината и средства, с които да бъде финансиран.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама