Как Бърни Сандърс превърна хумора в благотворителност?

12:45, 28 яну 21 / Любопитно 25 2204 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Американският сенатор Бърни Сандърс завладя света със своята снимка от церемонията по встъпването в длъжност на новия американски президент Джо Байдън. На нея той седи на стол с медицинска маска, дебело яке, скръстил ръце с плетени ръкавици.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Луната до главата на Майк Пенс

Заснетият кадър придоби огромна популярност в социалните мрежи в целия свят, като се появиха редица колажи с неговия образ. Той се озова на луната, до Иисус по време на Тайната вечеря, до Чърчил на снимки от Ялтенската конференция, до група строители на небостъргач в Ню Йорк, в танцова стъпка до корейския певец PSY, както и на главата на вицепрезидента на Тръмп - Майк Пенс, където бе кацнала муха по време на предизборния дебат с демократката Камала Харис. Бърни Сандърс бе прикачен и към редица популярни филми, сред които сериала “Приятели”, “Игра на тронове”, “Дамски гамбит”, „Отмъстителите“ и още много други. 

И на гости в София

Американският сенатор се появи и на наша територия, като се разпространиха негови колажи от градския транспорт в София, на антиправителствения протест през 2020 г., до премиера Бойко Борисов по време на миналогодишния извънреден брифинг в централата на ГЕРБ, когато до него бяха всички знакови лица на партията в разгара на пандемията и след това отнесоха глоба от здравните власти. Бърни Сандърс поседна и на пейката до бронзовите баща и син Славейкови на столичния площад.

Чувството за хумор, като висша степен на интелигентност 

Напук на твърденията, че американците нямат добро чувство за хумор, Бърни Сандърс доказа точно обратното. Той не само се надсмя на собствената си завладяваща снимка, за която дори не е подозирал до какво ще доведе, но я превърна и в нещо още по-позитивно. Само ден след като бе направена снимката му и обиколи света, той пусна за продажба на сайта си тениски, пуловери и други продукти с паметния кадър на образа му. 

Стоките бяха изчерпани само за половин час. Нови продукти бяха пуснати през уикенда и отново всичко беше продадено. Сред тях бе и кукла на сенатора, която е изплетена на една кука. Тя е била продадена на онлайн търг за над 20 000 долара. Така американският сенатор, благодарение на многобройните си фенове, е успял със своите големи плетени ръкавици да събере над 1,8 милиона долара за благотворителни цели в щата Върмонт, предаде "The Guardian". 

Кога ще ги стигнем американците?

В България също се славим с чувството си за хумор и често се надсмиваме над собствените си грешки, но в повечето случай извличаме само негативи от това. Неведнъж сме чували израза “българска му работа” или “това само в България може да се случи”. Сочим себе си с пръст, но не умеем да извлечем позитиви от всичко това. 

Снимка: Facebook/TerminalniKolaji

Тук образите на нашите политици също постоянно се появяват в колажи, които обикалят социалните мрежи в страната, но полза от това в повечето случаи няма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама