Движение стартира подписка за втори мандат на Радев

14:59, 28 яну 21 / Политика 25 2639 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Движение „Заедно за промяна” инициира подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат за президент на Република България. Това обяви на пресконференция проф. Александър Томов от движението. Над 60 души от организацията са подписали това искане.

Мотивът за подкрепата на номинацията на президента Румен Радев за втори мандат е, че той е естествен лидер на промяната, за която жадува по-голяма част от българския народ, и затова, че е проявил смелост да излезе и да се обяви срещу статуквото и да поиска промяна на модела на управление, съобщи БГНЕС.

Радев представи годината си в снимки

Проф. Томов обясни, че те не са искали разрешение от Радев за тази подписка, а неговото мнение. „Ние не сме получавали внушение от президентската институция за подобно нещо. Това е изключително наша инициатива“, посочи той и добави, че според тях единението се е получило миналата година по време на изборите и след това, когато Радев е застанал на страната на тези, които искат промяна.

Той се въздържа да коментира и да дава оценки за вдигнатия юмрук от Радев, нито за нюансите, нито за споровете. „В момента ние търсим консолидация“, беше категоричен Томов и поясни, че очакванията му са подписката да бъде подкрепена от стотици хиляди. Той открои само двама български президенти, които са взимали категорична позиция, и това са Желю Желев и Румен Радев.

Йотова е с коронавирус

Томов коментира, че ако подписката им е успешна, то ДПС, което е оттеглило подкрепата си, няма да може да играе решаваща роля в изборите на новия президент. Той заяви, че не се страхува от опасността да бъдат припознати за поддръжници и клон на БСП.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:19, 30 яну 21

Аз съм за втори мандат на генерал Радев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама