Големите кавички

18:45, 28 яну 21 / Големите кавички 25 2312 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (18 - 22 януари)

Срещу COVID-19 Ви изпратихме ваксина, но срещу стокхолмски синдром няма открита ваксина, нито пък лекарство“, с такава гневна позиция реагира министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в своя профил във Facebook след официалната заявка от страна на премиера на Северна Македония Зоран Заев, че ще възстанови сръбския културен културен център в Скопие и ще върне изучаването на сръбски език в училищата. За повод беше използван сръбският празник – Денят на Св. Сава, а в поздравите и овациите се включи и Християн Мицкоски – лидер на опозоционната ДПМНЕ.

Приятелю Заев, помогни ми да се сетя кой засилва сръбското влияние в Македония? Кой каза, че политическият елит на Република Северна Македония нямал консенсус по никаква тема? За да не остане по-назад, вмровеца Мицкоски пък се похвали, че именно тяхната партия е въвела този сръбски празник преди години и се потупа в гърдите, че не Заев, а те са по-близките до брачу-србе от управляващите. Да се смее ли човек, да плаче ли…., добави още той. 

Красимир Каракачанов отправи още редица въпроси към премиера на Северна Македония. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама