Covid-19 по света: Влизат в сила нови забрани за пътувания в Европа

08:40, 29 яну 21 25 2189 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нови рестрикции и забрани за пътувания в Европа влизат в сила от днес.

Португалия, която се бори с нов пик на заболели от коронавирус, ограничава пътуванията извън страната за следващите две седмици и затваря границата си с Испания. Властите спират и всички полети от и за Бразилия, съобщи bTV.

Германия се очаква днес също да обяви по-строги правила за пътуване и да забрани тези от и до Великобритания, Португалия, Бразилия и Южна Африка заради новите варианти на коронавируса.

Със същите аргументи Великобритания забрани полетите от и до Дубай и Обединените арабски емирства.

ЕК решава дали да одобри ваксината на „AstraZeneca“

Европейската агенция по лекарствата се очаква да вземе решение дали да одобри ваксината срещу коронавируса на „AstraZeneca“. Решението се чака на фона на спора между Европейската комисия и фирмата производител за количествата и сроковете на доставки.

Преди седмица от „AstraZeneca“ заявиха, че до края на март не могат да осигурят 60% от обещаните количества. От фирмата обявиха вчера, че ще покажат договора с Брюксел.

Oткриха заразяване едновременно с два щама на Covid-19

Учени в Бразилия регистрираха случаи на едновременно заразяване с два щама на коронавирус, съобщи агенция ЕФЕ, цитирана от БГНЕС.

Според данни на Националната лаборатория по компютърни науки, в изследваните проби на двама пациенти са открити различни генеалогични линии на SARS-CoV-2. 

Въпреки заразяването едновременно с два щама, болестта при пациентите е протекла в лека или умерена форма. Те са оздравели още през ноември без хоспитализация, съобщиха учените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама