Пиенето на горещ шоколад - най-любимото занимание през зимата

17:55, 01 фев 21 / Любопитно 25 1399 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Докато някои хора нямат търпение студеното време да си отиде и да пристигне пролетта, има мнозина, които казват: „Нека вали сняг!“. За тези, които приветстват зимата, ново проучване установява, че няма нищо по-добро от пълна с горещ шоколад чаша.

Посръбването на горещо какао или шоколад побеждава падането на първия сняг и топленето край огъня в проучването за най-добрата част от сезона.

Анкетата сред 2 000 души разкрива също, че правенето на снежен човек и отбелязването на зимните празници са сред любимите дейности на респондентите през зимата. Печенето на зимни лакомства, карането на ски или сноуборд и карането на кънки на лед също са част от любимите дейности през този толкова вълшебен сезон, предаде „Study Finds”.

Любопитни факти около историята на шоколада

Шест на всеки 10 човека смятат, че зимата е по-вълшебна от другите периоди на годината, но за 68% зимата е била по-забавна, когато са били децаДве трети от родителите (67%) заявяват, че са развълнувани да се почувстват отново като дете през тези студени месеци. Основната дейност, която се надяват да извършват с детето си, е да се насладят на горещ шоколад (42%).

От 55%, които обичат да пият горещ шоколад, една трета (32%) казват, че го пият ежедневно през зимата. Млякото е предпочитаният начин за приготвяне на горещ шоколад, решително побеждавайки водата (72% срещу 15%). 43% от любителите на горещ шоколад казват, че според тях напитката не трябва да се ограничава до зимата и вместо това може да се консумира целогодишно, пише БГНЕС. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама