Куче чака два месеца стопанина си, който е в болница с COVID-19

18:20, 02 фев 21 / Любопитно 25 2170 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Марко Майолани не си е у дома повече от два месеца, тъй като през ноември е бил хоспитализиран за COVID-19, но от този ден неговото куче Били - безпородно, подобно на бордър коли, което има от две години, го чака пред вратата на дома му в Дорно, в района на Павезе. Внуците на Майолани, който живее сам с Били, сега се грижат за животното. Те го хранят и с мъка го убеждават вечер да отиде да спи при тях. Сутрин Били се измъква от постелката и застава пред вратата на стопанина си, като от време на време провира през решетките на входната порта черно-бялата си муцуна. Така става известен в цялата провинция на Павия, съобщават „Ла Стампа“ и БГНЕС.

Трябва да се учим от кучетата, те ни дават всичко“, казва Майолани, който е на 55 години и е доброволец в „Гражданската защита“. На страницата си във Facebook е избрал снимка с Били още като малко кутре за профилна. За него COVID-19 е дълго предизвикателство, което все още не е напълно приключило. Първо той е хоспитализиран в клиниката „Сан Матео“ и прекарва дълги дни в реанимация с помощта на дихателен апарат. След това е преместен за рехабилитация в института „Маугери“, където все още се намира, за да се завърне напълно възстановен у дома. И, разбира се, няма търпение да прегърне Били, който за него не просто домашен любимец, а истински приятел и партньор в живота през последните две години.

Необичайните домашни любимци на звездите

Той ме избра. Още при първата среща, все едно винаги сме се познавали. Наистина много ми липсва. Той е безценна и незаменима компания“, казва Марко Майолани. „Още малко търпение и тогава ще се върна към нормалното. Нямам търпение да мога да погаля моя Били. А той дори не чака нищо, освен завръщането ми“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама