„Тормозеше ме ужасяващо с години“: Обвиниха Мерилин Менсън в сексуално посегателство

11:00, 02 фев 21 / Свят 25 2707 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Пет жени обвиниха рок изпълнителя Мерилин Менсън в тормоз и сексуално посегателство. В понеделник бившата годеница на музиканта - американската актриса и модел Евън Рейчъл Ууд, обяви, че е била тормозена от Менсън с години.

„Промиваше ми мозъка и ме манипулираше до пълно подчинение. Не мога повече да живея в страх от отмъщение, клевета или изнудване“, написа тя в Instagram.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актрисата, която е позната от сериала „Западен свят“ („Westworld“) обяснява, че с признанията си се опитва да спре Брайън Уорнър (както е истинското името на изпълнителя), преди да съсипе и други животи.

Ууд се запознава с Менсън, когато е едва на 19 г., а музикантът – на 36 г. Връзката им започва през 2007 г., а през 2010 г. двамата се сгодяват. Седем по-късно обаче се разделят. Ууд вдъхновява Менсън да създаде песента „Heart-Shaped Glasses“ и дори се появява в клипа към нея.

„Vanity Fair” припомня, че през 2018 г. актрисата признава, че е била обект на домашно насилие, което определя като „токсично психично, физическо и сексуално насилие“, което с времето е ескалирало и стигнало дори до заплахи за живота. До момента обаче тя не беше назовавала името на своя насилник. 

През 2009 г. малко преди с Ууд да се сгодят, рок музикантът споделя в свое интервю, че „всеки ден си представя как разбива главата ѝ с чук“. През годините изпълнителят не веднъж е шокирал публиката не само с образа и поведението си пред камерите, но и със свои изказвания. Според представител на Менсън в това интервю изпълнителят е влязъл в „театрален образ на рок звезда, за да промотира новия си албум“.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Малко след изявлението на Евън Рейчъл Ууд, към обвиненията ѝ се присъединиха още четири жени, които се оплакаха от случаи на лошо поведение от страна на музиканта.

Заради обвиненията американската звукозаписна компания „Лома Виста рекординг“ прекрати договора си с Мерилин Менсън. Информация за изпълнителя е премахната от сайта на лейбъла. Музикантът започва сътрудничество с компанията през 2015 г. и заедно издават три албума. Последният излиза през септември 2020 г.

52-годишният Менсън, който се изявява и като актьор, определи обвиненията срещу себе си като „ужасно изкривяване на реалността“. Очевидно моето изкуство и животът ми отдавна предизвикват противоречия, но тези скорошни изявления за мен са ужасно изкривяване на реалността. Интимните ми отношения винаги са били по съгласие с близки по дух партньори. Независимо от това как или защо другите сега избират да изкривяват миналото, това е истината“, написа той в Instagram.

Името на Менсън изплува сред това на други звезди насилници покрай кампанията MeToo, но разследването срещу него бе прекратено заради липса на доказателства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама