Елена Йончева отново заподозря Нинова в договорки с Борисов

16:20, 02 фев 21 / Политика 25 2326 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова
Евродепутатът Елена Йончева отново заподозря Корнелия Нинова в договорки с Бойко Борисов. Повод за това е мълчанието на червената лидерка, след като Румен Радев обяви, че ще се бори за втори мандат на „Дондуков“ 2.
 
Според Йончева мълчанието на председателя на БСП е тревожно и може да доведе до заличаването на най-голямата лява партия в България.
 
„Втори ден председателят на БСП Корнелия Нинова оставя този ход без коментар...Мълчанието на председателя на БСП е тревожно. Да не подкрепиш най-одобрявания български президент, може да означава само едно - договорките с Бойко Борисов са в ход. Това е път, който води и до заличаването на най-голямата лява партия в България“, написа евродепутатът във Facebook.
 
Йончева отчита, че Румен Радев се ползва с огромно одобрение и подкрепа в българското общество, а на президентските избори сам получава почти толкова, колкото взеха заедно БСП и ГЕРБ няколко месеца по-късно на парламентарния вот.
 
„И тогава, и сега Румен Радев продължава да бъде обединител на нацията. Президентът не предаде ценностите и каузите, зад които застана. Едно от доказателствата за това е, че се ползва с подкрепата и на привържениците на БСП. Той се превърна в лидер на борбата срещу корумпираното и упадъчно статукво. Румен Радев застана зад българите, въстанали срещу авторитарното управление на Бойко Борисов. Той е най-ярката опозиция на похищението на нашата демокрация. Силен водач, който заслужава уважение, лоялност и подкрепа от тези, които са искрени в стремежа си да премахнат възможността държавата да се управлява от задкулисието“, заяви Йончева, която преди да стане български представител в Европейския парламент, бе част от екипа на Радев.
 
 
Не за първи път тя обвинява Корнелия Нинова в лични договорки с премиера. Още през есента евродепутатът изрази своите подозрения заради отсъствието на най-голямата опозиционна партия от площадите, където се провеждаха антиправителствените протести.
 
Напрежението между „Дондуков“ 2 и Позитано“ 20 е видимо и опитите на Корнелия Нинова да замаже положението не дават ефект. Въпреки, че при последната си среща лидерът на БСП и държавният глава да отрекоха да са в лоши отношения, за всички е ясно, че се води студена война.
 
Доказателство за това е мълчанието на БСП дали ще подкрепи Радев за втори мандат. Именно победата на президентските избори е и единственото по-сериозно постижение в актива на Нинова начело на левицата. За момента обаче дилемата на социалистите за или против Радев се отлага за след парламентарните избори.  
 
 
Анализатори коментираха, че изпреварвайки решението на червените, държавният глава на практика ги оставя без друг полезен ход освен да го подкрепят. В поддръжка на Радев вече се обявиха Волен Сидеров и Мая Манолова, но тепърва ще се разбере кой още ще застане зад кандидатурата му за втори мандат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама