БСП наруши мълчанието за втория мандат на Радев

15:08, 03 фев 21 / Политика 25 2341 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Два дни, след като държавният глава обяви намерението си да се бори за втори мандат от „Позитано“ 20 нарушиха мълчанието. Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави Румен Радев и Илияна Йотова за решението им да обявят заявката си за втори мандат.

„Знаех за изявлението на президента предварително. Смятам, че това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия“, коментира тя, цитирана от БГНЕС.

Нинова бяга от отговора ще номинират ли Радев

Нинова определи позицията на президента като честна и открита. Тя отбеляза, че за последните 4 години в партията са доказали, че са верни на заявките, които президентът направи – борба с корупцията, отчетност на изпълнителната власт, раздаването на пари еднолично от премиера, изчистването на избирателните списъци от мъртвите души.

Президентът постави някои принципи за правене на политика и промяна на порочния модел на управлението на Борисов, заложи ги в речта си като декларация. Но за нас това не са само декларации и заявка на принципи, а за нас от четири години са действия с много изстрадани битки“, коментира лидерът на БСП.

Въпреки поздравленията, въпросът с кандидатурата на държавния глава и подкрепата, ще се решава след парламентарните избори.

Елена Йончева отново заподозря Нинова в договорки с Борисов

Нинова отговори задочно на своите критици като заяви, че откакто е начело на БСП води борба срещу „задкулисието и безпринципните договорки“, включително за коалиция с ГЕРБ. Тя изтъкна още, че социалистическата партия е започнала трудна вътрешна промяна и прочистване, както че са се отворили към гражданите.

България ще връща 6 млн. евро за джиповете на МВР

От БСП коментираха замесването на президентската институция в откритите от ОЛАФ нарушения при обществената поръчка за джипове на МВР. „Това е по-скоро правен и юридически въпрос. Отново нещо такова се превръща в повод за политически спорове и размяна на реплики. Нека оставим правото и законите да се произнесат по този въпрос. Ние сме за разделението на властите и ненамеса в работата на съда и прокуратурата“, каза Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама