Живакът скача до 18 градуса

07:00, 04 фев 21 25 1835 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес още преди обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили и мъглите бързо ще се разсеят. След обяд над цялата страна ще бъде слънчево. Ще е топло за началото на февруари, с максимални температури между 13° и 18°, в София - около 15°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще духа слаб юг-югозападен вятър, който около обяд ще се ориентира от запад и ще се усили, мъглите ще се разсеят и в следобедните часове ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин бурен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 4°.

И през следващите дни ще се задържи топло за периода. До сутринта в петък северозападният вятър ще отслабне, в Южна България на места и ще стихне. В петък и събота ще преобладава слънчево време. В часовете преди обяд отново на места, повече в събота, в равнинната част от страната ще е мъгливо или с ниска облачност, съобщиха от НИМХ. В неделя ще има по-значителни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, от южна четвърт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама