Слънчево и топло, с високи за сезона температури

07:00, 05 фев 21 25 1688 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Сутринта ще има слаб вятър в Южна България, като се очаква по-късно да стихне. В часовете преди обяд отново на места в равнинната част от страната ще е мъгливо. През деня ще бъде предимно слънчево и топло. Максималните температури ще са между 11° и 16°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Сутринта на места по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снимка: CanStockPhoto

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Топло, с максимална температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 4°.

И през следващите дни ще се задържи топло за периода.

В събота преди обяд отново на много места в равнинната част от страната ще е мъгливо или с ниска облачност, по-късно през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

В неделя над Северна и Източна България облачността ще е значителна, в много райони и видимостта ще е намалена, на отделни места е възможно да преръмява; дневните температури там ще са по-ниски. Над Югозападна ще има и слънчеви часове, но до края на деня и там облачността ще се увеличи и вплътни. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, от южна четвърт.

В понеделник ще преобладава облачно време, на места в западната половина от страната, а през нощта срещу вторник и в източната, ще превали дъжд. В понеделник вятърът от югозапад в източната половина от страната и в подножието на северните склонове на планините ще се усили, а през нощта срещу вторник навсякъде ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен, временно силен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама