„София Филм Фест“ с двойно издание

18:20, 05 фев 21 / Култура 25 2571 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„София Филм Фест“ се готви за среща с публиката и в киносалоните за 25-ото си издание. След като миналата година програмата на най-големия български кинофестивал беше изместена предимно онлайн, сега планират прожекции със специални гости, но при спазване на всички противоепидемични мерки.

Заради пандемията фестивалът ще има две части - в киносалоните и онлайн. Акцент в първата ще бъдат конкурсните програми, новите български филми, фестивални фаворити и юбилейни рубрики. „Хората имат нужда от кино, от празник и ние ще направим всичко възможно да осигурим този празник“, каза пред БНТ директорът на „София Филм Фест“ Стефан Китанов.

Юлиан Вергов с престижна награда от Кайро

А на 11 март - на церемонията за откриването, музикантът, филмов и театрален композитор Теодосий Спасов ще получи наградата на София за принос към изкуството.

Български филм ще открие фестивала – „Февруари“ на Камен Калев, който заслужи световно признание и беше избран в програмата на Кан. Ще бъдат представени над 170 филма и юбилейни изненади.

„Запазваме възможността да направим специално издание, което ще обявим по-нататък. В период, когато надяваме се ваксинацията ще минала в масова фаза и хората ще могат да се чувстват по-свободни и по-малко да се страхуват“, каза Китанов.

Интересна се очертава и балканската програма - с превес на копродукциите. Съвсем скоро ще разберем и другите акценти в 25-ия „София Филм Фест“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама