Почистват реките на територията на Сливенска община

10:20, 05 фев 21 25 2071 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Във връзка с резките промени в метеорологичните условия, ежегодният оглед на състоянието на речните корита в регулация и тяхната проводимост, по разпореждане на кмета Стефан Радев, се извършва по-рано от регламентирания законов срок, информира инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен.

Работна група извършва проверки на територията на цялата община с цел да бъдат идентифицирани критичните участъци, ако има такива и предприемане на необходимите мерки за възстановяване на нормалната проводимост.

„От продължаващата и към момента проверка, са установени участъци с брегова ерозия, компрометирани части от изградени корекции, опасно подкопани устои на премоствания на реките, за които ще бъдат предприети мерки“, отбеляза инж. Кънева.

Тя информира, че на този етап са приключили част от дейностите по осигуряване проводимостта на реките в град Сливен и очаквано няма проблеми с провеждане на големите количества води от падналите дъждове и обилното снеготопене. По реките Новоселска, Асеновска и Селишка продължават предвидените мероприятия за привеждането им в нормално състояние. Работи се и в малките населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама