В Силистра поставиха нови кошове за разделно събиране на отпадъци

12:30, 05 фев 21 25 2232 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

До Лятната сцена на Дунавската градина в Силистра бе позициониран комплект кошове за разделно събиране на отпадъци. Така Дунавската градина придоби още по-европейски вид и гражданите ще бъдат допълнително улеснени при ежедневните си разходки.

Кошовете за разделно събиране са предоставени от Сдружение „Бг Бъди активен“ в рамките на кампанията „Искам да съм полезен – рециклирай ме!”, която СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра” осъществи през 2020 г. В нея се включиха институции и заведения от град Силистра чрез инициативите меню #БезОтпадъци и институции #БезОтпадъци.

Снимка: Община Силистра

По този начин местната общност получи своеобразен подарък от финансиращата организация, чиято основна цел е да променя нагласите по важната тема за разделното събиране на отпадъците. В най-скоро време предстои монтирането на още един комплект кошове в парка.

Инициативата е част от проект „Партньорство за красива и чиста България“ на Сдружение „Бг Бъди активен“ и се финансира от Фондация „Кока Кола“. Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, а дейностите в града се осъществяват с подкрепата на Община Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама