Трагедията в Севлиево: Бащата е имал психически срив дни преди убийството на детето

11:36, 05 фев 21 25 3260 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бащата от Севлиево, обвинен в убийството на 2-годишното си дете, е бил лекуван в психиатрична болница и пуснат за домашно лечение дни преди трагедията, стана ясно от брифинг на службите.

„Мъжът е имал психически срив на 17 януари. Тогава са извикали спешна медицинска помощ и е бил откаран в психиатрия. След това е бил изписан на домашно лечение. Няма данни досега да е боледувал от психични разстройства. Също така не е имал разрешение за носене на огнестрелно оръжие”, поясни шефът на полицията в Габрово Борислав Муеров.

Сигналът за убийството е подаден в 12:30 часа на 4 февруари от съсед. На място пристига патрул, който намира детето в безпомощно състояние, а в съседната стая – в спалнята, е бил бащата в неадекватно състояние, с прорезни рани на китките и глезените. Малко след това пристига екип на Спешна помощ, който констатира смъртта на 2-годишното дете, което е с прорезна рана на шията.

Снимка: БГНЕС

В момента бащата е настанен в психиатричната болница в Севлиево и продължава да е в неадекватно състояние, съобщи bTV.

Самият мъж – на 41 години, няма криминални регистрации. Досега е работил като портиер. Сигнали за домашно насилие също не са подавани. Той има жена и още едно по-голямо дете. С тях, както и с останалите близки, в момента работи психолог.

Работата на службите продължава с експертизи по съществените доказателства, както и със събиране на информация от роднини и близки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама