През следващите дни остава топло

07:00, 09 фев 21 25 1796 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Още преди обяд облачността от запад бързо ще започне да се увеличава, първоначално висока. След обяд в Западна България ще превали дъжд, а през нощта срещу сряда превалявания ще има на отделни места и в останалата част от страната. Вятърът отново ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде до умерен, в Югоизточна България временно до силен. Максималните температури ще бъдат между 12 градуса и 17 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността, първоначално висока ще се увеличи. Превалявания ще има през нощта срещу сряда, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен, вечерта по южното крайбрежие до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 12р и 16р. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността от запад бързо ще се увеличи и след обяд в масивите от Западна България, а през нощта срещу сряда и планините от останалата част на страната ще има превалявания от дъжд, над 1700-1800 метра сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

През следващите два дни ще се задържи доста топло за първата половина от февруари. В сряда облачността бързо ще се разкъса, в много райони и ще намалее, временно до предимно слънчево. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса. В четвъртък вятърът от юг ще се усили и дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи, след обяд в югозападните райони ще започнат валежи от дъжд. Привечер и през нощта ще превали на места и в останалата част от страната.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама