Последен слънчев ден преди застудяването

07:00, 10 фев 21 25 1655 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, която след обяд от северозапад ще започне да се вплътнява и снижава. Вятърът ще се задържи от югозапад - слаб и умерен. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива и през деня ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен, по високите върхове - силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9, на 2000 метра - около 2 градуса.

Още през нощта срещу четвъртък в северозападните райони ще превали дъжд. В четвъртък през деня от запад на изток на места ще превали. В източната половина от страната ще продължи да духа умерен до силен югозападен вятър и температурите ще останат високи, максималните ще са до 17-19 градуса. В Северозападна България още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне бързо да нахлува доста по-студен въздух. До вечерта в по-голямата част от страната, с изключение все още на източните райони, вятърът ще стане северозападен и ще се усили. Със застудяването по високите полета на Западна и в Северна България дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират.

В петък валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще е ветровито, а температурите ще са значително по-ниски от предишните дни; минималните навсякъде ще са отрицателни, а максималните - от минус 3 - минус 4 в Северна България до 4-5 градуса в Южна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама