Twitter няма да върне акаунта на Тръмп, дори и да се кандидатира за президент

13:20, 11 фев 21 / Свят 25 2278 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Twitter, който реши да премахне акаунта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за системни подстрекателства към насилие, няма да му върне акаунта, дори и той отново да се кандидатира за Белия дом, съобщи финансовият директор на социалната мрежа, предадоха световните агенции.

"Според нашите правила, когато някой е с премахнат акаунт от платформата, той си остава с премахнат акаунт, без значение дали е коментатор, финансов директор или бивш или настоящ политически ръководител", заяви Нед Сегал по телевизията за финансова информация CNN, цитирана от БТА. 

"Доналд Тръмп получи забрана, докато беше президент. За нас няма разлика дали някой политически ръководител е действащ или не", добави той.

През януари, след нахлуването на привърженици на Тръмп в Капитолия, Twitter замрази, а след това премахна акаунта на Доналд Тръмп, който имаше 88 млн. абонати. Мрежата премахна и множество радикални акаунти, които подкрепяха бившия президент. 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Междувременно във втория ден на процеса по импийчмънт срещу Доналд Тръмп в чуждестранните медии се появи ново видео от щурма срещу Капитолия на 6 януари.

На него се вижда как тогавашният вицепрезидент на САЩ Майк Пенс се евакуира от сградата, когато бунтовниците вече са вътре и го търсят.

Кадрите от охранителните камери показват как Пенс и семейството му бързо се спускат по стълбите. По същото време в сградата вече е имало пробив, казва Пласкет. Хора са скандирали „Обесете Майк Пенс!“, пише BBC, цитиран от Нова телевизия. 

"По време на нападението над Капитолия екстремистите са се координирали онлайн и са обсъждали как биха могли да издирят вицепрезидента Майк Пенс, за да го екзекутират". Това заяви водещата по процеса Стейси Пласкет, докато представяше поредица от нови видеоклипове. В друг запис се виждат действията на тълпата в първите секунди на щурма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама