Жълт код за силен вятър, а на места и ще вали

07:00, 12 фев 21 25 1655 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен на територията на цялата страна. Очаква се средната скорост да достигне 14-19 m/s, а поривите - до 25 m/s.  В Североизточна България ще има и условия за виелици и снегонавявания.

В източната половина облачността ще е все още значителна и ще има валежи - предимно от сняг, а в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания. През деня облачността ще намалява. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.

Над Черноморието до сутринта ще има валежи от сняг, в крайните южни райони и от дъжд, които бързо ще спрат, а облачността ще намалее. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър.

Над планините от запад облачността ще намалява. В източната половина на страната преди обяд ще е значителна, до сутринта ще е с валежи от сняг и ще има условия за виелици и навявания. До обяд валежите бързо ще спрат, облачността и там ще намалее и ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5 градуса, а на 2000 метра - минус 12 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама