Цветанов: ГЕРБ не е алтернатива на статуквото

10:38, 12 фев 21 / Политика 25 1933 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото Това коментира пред bTV Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България“ и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите на Цветанов симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ясна. „Освободиха трима министри за това, че имат връзки и са част от подкрепата за ДПС. Владислав Горанов е активният участник в реденето на листите и това дали някой от тези министри ще са в листите – това ще е ясен знак, че връзката е много силна и здрава“, смята Цветанов.

По думите му част от хората в Републиканци за България, макар и да са стари лица, са качествени. Той акцентира най-вече в това, че в новия политически проект има много нови и непознати лица и даде пример със заместник-председателя на партията Павел Вълнев. По думите на Цветанов той е изключително успешен бизнесмен в Съединените щати, който иска да види промяна в статуквото в страната.

Times of Israel за Цветанов: Боец срещу тероризма, когото не познаваме, а трябва

Павел Вълнев ми постави условия, за да работим заедно. Едно от тях беше дали имам зависимости от ДПС – това, което наблюдава в ГЕРБ. Казах му, че нямам и че съм се доказал във времето в тази посока“, коментира Цветанов.

Той добави още, че Вълнев подпомага партията и с парични средства. „Павел Вълнев иска този проект да бъде независим. Той е с двойно гражданство и не може да стане министър или депутат. Той инвестира във всички държави по света, но това, което видя е, че в момента трябва да има промяна на статуквото, за да създадеш тази среда за инвестиции“, коментира Цветанов.

Цветан Цветанов заяви, че всички бизнесмени, които имат партийни обвързаности в България са забогатели през годините на прехода или от обществени поръчки. „Павел Вълнев е успял човек и бих искал да има повече такива българи, които искат да участват в този процес“, допълни той.

За предстоящите парламентарни избори Цветан Цветанов няма съмнение, че ПП „Републиканци за България“ ще бъде част от следващия парламент. „Не само, че ще прехвърлим прага, а ще бъдем незаобиколим фактор“, каза Цветанов.

Напишете коментар
Коментари: 17
1 Сияй 10:45, 12 фев 21

Успех само това мога да ви кажа след тази статия имате още един глас ! Много се радвам , че се има партия която не е лидерска

2 Конте 10:50, 12 фев 21

Браво на Републиканците само вие имате нужните умения да преборите мафията !

3 Баланс 10:54, 12 фев 21

Прав е Цветанов, Герб не са алтернатива в нито една посока.Съгласен съм с г-н Цветанов и Републиканците, че ГЕРБ си измиха ръцете с освобождаването на трима министри от постовете им. Винаги така процедират, но това ще се промени, понеже Гербови си отиват

4 ко не 10:58, 12 фев 21

Републиканци са първата партия която си декларира външното финансиране

5 Коала 10:58, 12 фев 21

Така е, Републиканци за България ще прекрачат прага и не само, ще променят съдебната система, ще променят начина на гласуване, ще променят начина на живот в държавата към добро. реформа ще има и я очакваме точно от тях.

6 Кой 11:00, 12 фев 21

Не вярвам да бъде направена някаква промяна от ГЕРБ.Това може да направят само Републиканците,вижда се от активноста която имат още от сега.

7 Диванен Войн 11:06, 12 фев 21

Знае се от край време, че Борисов работи с ДПС! Герб е партия под наем, за това Цветанов не е вече в ГЕРБ, мислете хора!

8 Ханибал 11:06, 12 фев 21

Да трябва да има повече такива успели бизнесмени като Павел Вълнев, Ако имаме такива хора, страната ни ще е на друг левел, не като сега бедна държава с бедни възможности. Има много пари в България, но покрай Бойко Борисов те не достигат до народа и държавата

9 Stan 11:22, 12 фев 21

Добро представяне, излагане на факти и защита от Цветанов. А това за ГЕРБ и ДПС е всеизвестно.

10 Анонимен 11:32, 12 фев 21

Герб трябва да си ходи.Чудно интервю!

11 Анонимен_чич 11:37, 12 фев 21

Статуквото трябва да бъде изметено! Коя от партиите на режима декларира финансирането си?

12 Жаклин 12:09, 12 фев 21

Нови успешни лица, като Вълнев и нова политика! Това е пътят към промяната!

13 Borimir 15:14, 12 фев 21

Няма друга партия, която да е казала как се финансира.Успех на Републиканци!

14 BoLeto 15:16, 12 фев 21

Картите са на масата, а това ми допада, не се крие външното финансиране. Още при прохождането на този политически проект Цветанов е откровен, относно целите, връзките и отношенията му с Вълнев.

15 Кеншин 21:20, 12 фев 21

Да имат добри идеи и насоки за водене на политика, да видим дали ще го видят хората!

16 Neli 22:00, 12 фев 21

Републиканците ще да водеща партия, запомнете ми думите! Може и да има, светлина в тунела!

17 Анонимен 07:30, 13 фев 21

ГЕРБ е статиквото, статуквото е от другата страна на барикадиралите се в парламента и министерския съвет крадци и слуги...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама