Обявиха парична награда за доказателства, че членовете на НОЩ посещават заведения

18:31, 13 фев 21 / София 25 4168 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Ловният сезон е открит. Сдружението на Заведенията в България предлага парична награда пари срещу доказателства, че членовете на НОЩ са посещавали заведения въреки наложената от самите тях забрана.

Обявата гласи следното:

100 лв. кеш и още 900лв. под формата на ваучери за заведения за първия човек, който ни изпрати доказателствен материал, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или началникът на НОЩ генерал Мутафчийски нарушават собствените си заповеди и посещават ресторанти или друг тип заведения.

Втора награда: 100 лв. кеш и 400лв. под формата на ваучери за доказателствени материали с участието на доцент Кунчев, професор Балтов или професор Кантарджиев.

За доказателствен материал ще се считат единствено снимки или клипове, на които някой от горе посочените присъства в ресторант или друг тип заведение, на които ясно се вижда, че датата на въпросния материал е от началото на забраната за работа на заведенията.

От сдружението посочват, че са получили сигнали, че въпросните хора посещават заведения, които според тях са най-опасни за разпространението на вируса и вече четвърти месец не работят. Оказва се, че най-вероятно, това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица, да нарушават собствените си заповеди. Смятаме, че именно те би следвало да дават пример на всички останали, а не обратното“, посочват те.

Наддаването започна

Малко след публикуването на обявата от сдружението обявиха, че мизата се вдига, тъй като собственици на заведения са решили да се влкючат в наградния фонд. Така голямата награда вече е на обща стойност 3860 лв. -  2700лв. в брой и 1160лв. под формата на ваучери за заведения. Плюс два ваучера за уикенд пакет за 2-ма с включени закуски

Припомняме, че здравният министър и част от собствениците на заведения постигнаха споразумение ресторантите и кафенетата да отворят врати на 1 март (ако ситуацията го позволява), а баровете и дискотеките - две седмици по-късно. Не всички от бранша обаче са съгласни с тази дата и смятат, че се прилага двоен стандарт, тъй като в момента ресторантите към хотелите работят, а тези извън тях - не.

Междувременно тази вечер столичната РЗИ, СДВР и Агенцията по храните извършиха поредна съвместна акция в софийски заведения тази нощ. Нарушения към 1 през нощта не са установени. В едно от заведенията в квартал „Люлин“ органите на реда не бяха допуснати вътре с часове, съобщи bTV. Глобите за нарушения на мерките варират от 300 до 1000 лева за физическо лице, а за юридическо от 500 до 2000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама