Премиерът обикаля из страната, а пред дома му - протест

13:05, 13 фев 21 / Политика 25 2174 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

За премиера Борисов няма почивен ден - за него уикендът е поредната възможност да обиколи страната, да се срещне с кметовете (далеч от медиите) и да се похвали със свършеното. По-рядко министър-председателят посещава рушащи се мостове, пропаднали участъци в метрото и въобще обекти, които показват проблеми в работата на управлението.

„Бетонният мост“ в центъра на Пловдив се руши

И тази събота премиерът не изневери на стила си и инспектира новата пречиствателна станция на Ямбол, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX. На място Борисов изтъкна, че само за последните 6 години в България са изградени или рехабилитирани 57 пречиствателни станции.

Премиерът се похвали с ръст на доходите и пенсиите

Премиерът се похвали и с това, че „над 6,6 млрд. лв. повече спрямо 2017 г. е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат". Министърът на финансите Кирил Ананиев, който правеше компания на Борисов, заяви, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., лв., което е ръст от 37,23%.  За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66%.

„Местната и централната власт работят в пълен синхрон”, отбеляза още премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителственият пресцентър.

Снимка: БГНЕС

Протестно автшествие до Банкя

И докато Брисов е на обиколка из страната от София потегли протестно автошествие до дома на премиера в Банкя. Участниците в демонстрацията поискаха оставката на правителството и лично на премиера Борисов, сред активистите са майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива”.

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година. „Хората са всеки ден на улицата. Те нито чуват, нито виждат”, посочи Миленов. Тя обяви, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя. „И го предизвикваме да бъде там и да излезе като мъж при нас”, посочи тя пред БГНЕС.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха „Оставка”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама