Спряха движението на тирове по АМ „Тракия“ заради снега

22:00, 13 фев 21 25 2335 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Временно движението по АМ „Тракия" от км 0 в двете посоки е ограничено за тежкотоварни автомобили над 12 тона поради снегопочистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Шофьорите изчакват на място, трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Три гранични пункта са затворени за камиони. От 14 ч. днес временно е преустановено движението на товарни автомобили над 3.5 т през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. За всички моторни превозни средства е ограничено влизането през ГКПП „Илинден – Екзохи“, предупреди МВР. Въведеното ограничение е от гръцките власти, а причината е влошени метеорологични условия на територията на Гърция.

От АПИ съветват шофьорите да отложат тръгването си към ГКПП „Кулата“, за да не се образува колона от камиони по автомагистрала „Струма“.

Камионите над 12 тона трябва да се движат с вериги на по пътя от Кюстендил до ГКПП „Гюешево“.

Снимка: БГНЕС

100 снегорина чистят в София

В София започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване. Над 100 снегопочистващи машини са на терен и извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт във всички райони на града, както и общинските пътища, мостове и Южната дъга на Околовръстен път.

Обработват се и основни улици в районите, стръмни участъци и частично вътрешно-квартални улици в „Оборище“, „Лозенец“, „Витоша“, „Връбница“ и др., съобщи БНР.

Най-обилни са валежите от сняг в планинските части на града. В район Витоша се извършва и избутване на снежна маса.В природен парк Витоша обработките се изпълняват с опесъчаване на пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Градският транспорт се движи при зимни условия навсякъде по обичайните си маршрути. Апелът към шофьорите е да карат с автомобили, оборудвани за движение през зимата и да се движат със съобразена скорост.

В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом. В него те получават храна и подслон

 

И утре се очакват валежи от сняг

Във връзка с ниските температури и очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно и ако е възможно, да ограничават пътуванията. Тези, които ще са на път, да са с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изправервания.

Утре в 19 области в Западна, Централна и Южна България е определен жълт код за потенциално опасно време за интензивен снеговалеж и ниски температури. Ще има условия за поледици, навявания и образуване на преспи. Възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама