Covid-19 по света: Гръцката полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протест срещу мерките

18:50, 14 фев 21 25 2151 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Полицията в Атина използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу ограничителните мерки, свързани с епидемията. Има арестувани, предаде БНР.

В Солун също пренебрегнаха студеното време и стотици гърци се събраха на протест в центъра на града. Някои от тях носеха маски, други - не. Всички скандираха: "Долу хунтата на коронавируса" и "Искаме си живота обратно".

В районите на Атика, Солун и други области вече трети месец продължават строгите мерки срещу разпространението на коронавируса и вечерен час в цялата страна. Маските са задължителни и на открито.

Опозицията изрази становище в парламента, че многократното въвеждане на все по-строги мерки е "пълен политически неуспех на правителството".

Португалия въвежда изискване за негативен PCR при влизане в страната. Всички пристигащи в Португалия от полунощ, независимо от гражданството, трябва преди качване в самолета да представят негативен резултат от PCR-тест, направен 72 часа преди това. Изключение се прави само за деца до 24 месеца, съобщи МВнР.

Словакия въвежда нови мерки за влизане в страната от 17 февруари. Всички пристигащи ще подлежат на задължителна 14-дневна карантина в домашна среда или в специално държавно заведение. Карантината ще може да отпадне най-рано след 8-ия ден след отрицателен PCR резултат.

Всички граждани, които влизат в Словакия, са длъжни също така да се регистрират при влизане по суша в страната най-късно при самото пристигане, или да попълнят електронен формуляр, ако пристигат със самолет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама